Haruco-vert

Een bijzondere naam

Begin 2007 hebben we ons modemerk Haruco-vert opgericht. We merkten al snel dat onze naam een bijzondere naam is. Mensen kwamen met allerlei grappige verbasteringen. Laten we er een paar doornemen!

Op de eerste plaats is de meest voorkomende verbastering van ons modemerk Haricots-vert, de groene boon. Het is het eerste waar onze naam mee wordt geassocieerd. Grappig genoeg hebben de Fransen (aangezien haricots vert een Frans woord is) deze associatie helemaal niet. Harico-vert is een andere verbastering die we zien. Het is bijna goed. Maar nog steeds te veel denken aan de sperzieboon hier. We komen ook wel eens Haricovert tegen, zonder het koppelteken. Deze manier van schrijven komt ook voor wanneer mensen aan Haricots verts denken… Maar niet weten hoe ze het moeten schrijven.

We juichen mensen toe die ‘harucovert’ schrijven. Alle letters kloppen! Soms schrijven mensen zelfs HA.RU.CO~VERT. Ook in dit geval juichen we de mensen toe. Ze hebben ons merk volledig geschreven volgens ons eerste logo.

Een volgende poging is dat als mensen het niet op onze naam kunnen vinden er andere woorden worden toegevoegd. Zo merken we dat ook zoektermen als Haricots vert mode, Haricots-vert kleding, of harico-vert fashion worden gebruikt.

Haruco-vert wat betekent het?

Waarom hebben we in de eerste plaats voor deze moeilijke naam gekozen? Misschien tijd om het je te vertellen. Haruco is een combinatie van de eerste letters van onze voornamen. Ook is Haruco een Japanse vrouwelijke naam. De meest voorkomende vertaling is “lentekind”. De lente doet ons denken aan jong, fris en groen. Omdat we ons laten inspireren door Japanse kunst, mode en fashion items zoals de kimono, vonden we Haruco een zeer geschikte naam.

Door Haruco te combineren met het Franse woord voor groen, dat ‘vert’ is, werd Haruco-vert geboren. Een internationaal tintje door een combinatie van de eerste letters van onze voornamen te gebruiken. En met name geïnspireerd door de Japanse nationale historische kledingstukken en kunst leek het ons passend. Daarom hebben we als merknaam de moeilijke naam Haruco-vert gekozen. Het blijft gewoon bij je hangen of niet! Tegenwoordig staat de ‘vert’ voor ons ook voor de groene, duurzame kant van ons label. Daarover vertellen we je meer in een van onze volgende blogs.

Nieuw logo

Sinds 2007, toen we Haruco-vert begonnen, lieten we ons eerste logo ontwerpen. Na 15 jaar vonden we het tijd om ons logo te updaten en frisser te maken. Tijd dus om ons nieuwe haruco-vert logo te presenteren!

 

haruco-vert logo

 

Ga hier naar de Engelse versie van deze journal / Click here to go to the English version of this blog.